SAARISTON
MARTTA

Marttamaiset juustokinkkupasteijat

Kaupallinen yhteistyö Kolatun Juustola Oy

Ai ai, tässä on minun lempijuustoni! Johan tuon nimikin kertoo… Martta. Tapasimme muutamia vuosia takaperin messuilla ja se oli kyllä rakkautta ensipuraisulla. Tämä Kolatun Juustolan lempeän pehmeä lehmänmaitocheddar sopii leppeästi niin ruoanlaittoon kuin leipomiseen. Sanovatpa sitäkin, että Martta myös käyttäytyy kauniisti viinillisessä seurassa.

Martasta on moneen! Tällä kertaa se pääsi pasteijoiden syleilyyn palvikinkun kanssa.

Ensin valmistorttutaikinalevyistä näppärästi neliöt leikellen ja monikäyttöinen muffinssivuoka näiden herkkujen tekoon voidellen. Taikinat sitten vaan kevyesti painellen kuppeihin.

Palvikinkusta paloja ja cheddarista lohkoja kuppeihin täytellen ja taikinan kulmat kiinninipistellen.

Paisto 200´C kauniin ruskeiksi.

Puolet taikinalevyistä halusin tehdä erinäköisiksi pasteijoiksi. Niinpä niihin vaan pätkät palvia ja cheddari sisään, hyvin kiinninipistellen ja ympärikiepautellen. Päälle kananmunaa sutien ja seesaminsiemeniä vielä ripotellen.

Samoilla lämmöillä nämäkin paistuivat kuin nuo toisenmoisetkin.

Mitkä tuoksut ja maut… ja nättejäkinhän nuo ovat kuin mitkä!

Juuston makuun kun kerran pääsi, niin olihan se rivin jatkeeksi pyöräytettävä vielä juustokiekkojakin Kolatun Juustolan Valma brie valkohomejuustosta. Niiden reseptin löydät täältä.

Vastaa