SAARISTON
MARTTA

Nötköttilaatikko

Kyllä kuulkaa kelpaa viikko päräyttää käyntiin vanhalla tutulla nötköttilaatikolla! Lapsuudessa meillä tehtiin nötkötistä juuri tätä laatikkoa, lihakeittoa ja ruisleivän päälläkin sitä joskus oli. Opiskeluaikoina 90-luvulla olen tainnut viimeksi tällä kokkailla. Löytyykö sinulta nötköttimuistoja?

4oo g purkki Jalostajan sikanauta valmiste tmv.

10 isoa perunaa

3 sipulia

kokonaisia maustepippureita

suolaa

noin litra maitoa

3 kananmunaa

korppujauhoja

Kuori perunat ja sipulit. Veitsi perunat paksuhkoiksi siivuiksi ja sipulit lohkoiksi. Pilko nötkötti paloiksi. Ota iso vuoka johon laittelet kaikki paloitellut ainekset sekaisin. Joukkoon nakkaat myös toistakymmentä maustepippuria ja suolaakin voit jo kerroksiin hieman ripsutella. Asettele laatikon päälimmäiseksi perunaa. Sekoita kulhossa munat maidon sekaan. Kaada munamaitoa laatikon päälle sen verran, että ylimmäiset perunat melkein peittyvät. Ropsuttele pinnalle vielä korppujauhoja. Paista 200´C kypsäksi 1,5 tuntia tai niin kauan kunnes munamaito on imeytynyt perunoihin ja nötköttilaatikon pinta on kauniin rapeanruskea. Tarjoilun kylkeen passaavat hyvin punajuuret ja suolakurkut.