Makeaa huikopalaksi

19.05.2017
KEVÄTSMOOTHIE

  Voikukka on terveellistä ja sen voi syödä kukkineen, varsineen, lehtineen. Laitoin tähän pari banaania, yhden ison avokadon, puolikkaan sitruunan mehun, hunajaa, kourallisen voikukan lehtiä, kourallisen nokkosta sekä vettä. Smoothie kannattaa jättää paksuhkoksi eikä sitä saa sheikata liikaa. Nam!   

Read More
11.04.2017
Aurinkotorttu

pohja: 150 g voita 1 dl sokeria 1 muna 3 dl vehnäjauhoja   päälle: 1 iso tölkki persikoita   täytteeksi: 1,5 dl sokeria 250 g rahkaa sitruunan kuorta raasteena sitruunan mehua  2 dl kermaa 2 munaa 1 rkl maizenaa   Paista ensin pohjaa 10 min 200´ Jatka paistamista päällisineen kaikkineen 175´ kauniin ruskeaksi    

Read More
20.02.2017
MANSIKKAKOOKOSVAAHTOTÄYTTEISET LASKIAISPULLAT

Pullataikina: 0,5 l maitoa 50 g hiivaa 1 muna 2 dl sokeria 2 tl suolaa 150 g voita n. 1 rkl kardemummaa n. 1 kg vehnäjauhoja (rikottuja mantelilastuja) Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota siihen hiiva. Vatkaa joukkoon muna, lisää suola, sokeri, kardemumma ja osa jauhoista. Halutessasi voit lisätä hieman rikottuja mantelilastujakin. Vatkaa voimakkaasti että taikina saa ilmaa. […]

Read More
04.02.2017
SYDÄMELLINEN RUNEBERGINKAKKU À LA SAARISTON MARTTA

150 g voita 1 dl ruokosokeria 1 dl fariinisokeria 1,5 dl vehnäjauhoja 1 dl rikottuja mantelilastuja 1,5 dl korppujauhoja 1,5 tl leivinjauhetta 2 munaa 1 dl kermaa   kostutukseen: 0,5 dl cointreau -likööriä 0,5 dl vettä 2 rkl fariinisokeria   koristeeksi: vadelmia sokerikuorrutetta (tomusokeri ja vesi)   Sydänvuoka voidellaan ja korppujauhotetaan. Sulatettu voi ja sokerit […]

Read More
17.04.2016
MOKKAPALAT

4 dl hienosokeria 4 kananmunaa 5 dl vehnäjauhoja ½ dl kaakaojauhetta 3 tl leivinjauhetta 175 g voita sulatettuna 1 ½ dl kahvia kaakaokuorrutus: 300 g tomusokeria 2 rkl kaakaojauhetta 2 tl vaniljasokeria 25 g voita sulatettuna noin 1 dl kahvia Vaahdota kananmunat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet ja lisää seos taikinaan sulatetun rasvan ja nesteen […]

Read More
17.04.2016
KÄÄRETORTTU

4 munaa 2 dl sokeria 2 rkl kaakaojauhetta vajaa 1 dl vehnäjauhoja 0,5 dl perunajauhoja 1 tl leivinjauhetta Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sekaan kuivat aineet ja jatka vatkaamista. Laita uunipellille leivinpaperi ja kaaputtele taikina kulhosta sen päälle. Paista pohja kypsäksi 250´C, 5-7 min. Leikkaa leivinpaperista arkki pöydälle ja ripottele sille sokeria. Kumoa […]

Read More
03.11.2015
NAM!

Nyt syksyä supummalleen eletäänhän jo marraskuulla! Luulin muutama viikko takaperin tehneeni tämän syksyn viimeisen omenapiiraan, mutta kuinkas kävikään. Täälläpä kökötän nyt kyökissä hyväntuoksuisen omenapiirakan kanssa. Kokeilkaas hyvää reseptiäni!

Read More
03.11.2015
OMENAPIIRAS

150 g voita 1 dl sokeria 1 muna 3 dl vehnäjauhoja Päälle: omenaa, kanelia Täyte: 1 kermaviili 1 muna 0,5 dl sokeria 1 tl vaniljasokeria Voi ja sokeri vatkataan vaahdoksi. Lisätään muna jonka jälkeen jatketaan jauhoja seokseen vatkaten. Levitä taikina vuokaan. Päälle omenalohkoja, kaneli ja sekaisin vatkattu täyteseos. Paista 200´kauniin herkulliseksi.    

Read More
02.11.2015
KURPITSAKOOKOSKAKKU

( taikinasta saat kaksi pientä vuokakakkua ) 4 munaa 2 dl sokeria 200 g voita 4 dl vehnäjauhoja 2 tl leivinjauhetta 2 dl kookoshiutaleita 1,5 dl kurpitsasosetta   Munat ja sokeri vatkataan. Lisätään sulatettu voi ja kuivat aineet. Lopuksi taikinaan sekoitetaan kurpitsasose. Taikina kulhosta voideltuihin, korppujauhotettuihin, kakkuvuokiin. Uuni 175 asteeseen ja paistoa kypsäksi n. 45 min - 1 […]

Read More
12.10.2015
SUKLAAMOUSSE

125 g tummaa suklaata 1 kananmuna 2 rkl konjakkia (tai cointreuta tai rommia) 3 dl kuohukermaa Sulata suklaa vesihauteessa. Lisää muna ja alkoholi. Sekoita kunnes seos on tasaista ja kiiltävää. Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi. Lisää kolmannes vaahdosta suklaan sekaan ja sekoita. Kaada suklaakermaseos kermavaahdon sekaan. Sekoita varovasti. Kaada valmiiksi 4  annosta annoskulhoihin tai laseihin. Laita […]

Read More
12.10.2015
OMENAMARMELADI

2 kg omenoita  1 kg hillosokeria  Kuori omenat ja poista siemenkodat. Lohko omenat kattilaan ja keitä pienessä vesimäärässä. Sekoita pehmenneet omenat soseeksi ja lisää sokeri. Keitä hiljalleen välillä sekoittaen n. 20 min. Jäähdytä hetki ja annostele marmeladi lasitölkkeihin. Huom! Jos haluat tehdä sosetta lisäät vain sokerin lisäämiseen jälkeen keittovaiheessa hieman vettä.

Read More
12.10.2015
OMENAKAURAHERKKU

Kuori noin 10 omenaa, poista siemenkodat ja lohko uunivuokaan. Laita paistinpannulle 100 g voita, 3 dl kaurahiutaleita ja 1 dl fariinisokeria. Sekoita nuo ainekset lämmöllä keskenään ja lisää seos omenalohkojen päälle. Paista herkkua uunissa 200' n. 30 min. Herkuttele jäätelön tai vaniljakastikkeen kera.

Read More
06.10.2015
KONJAKILLA MAUSTETTU LUUMUOMENAHILLO

  500 g kypsiä punaisia luumuja 500 g omenoita (kiinteä ja hapokas lajike) 1 dl vettä 8 dl hillosokeria 2 kanelitankoa 5 kokonaista neilikkaa 2 rkl konjakkia Huuhtele luumut huolellisesti, halkaise ne ja poista kivet. Lohko tai kuutioi luumut. Kuori omenat, poista siemenkodat ja leikkaa omenat pieniksi kuutioiksi. Siirrä luumut ja omenat kattilaan ja lisää vesi. […]

Read More
Saariston Martta