SAARISTON
MARTTA

MANSIKKAKOOKOSVAAHTOTÄYTTEISET LASKIAISPULLAT

Pullataikina:

0,5 l maitoa

50 g hiivaa

1 muna

2 dl sokeria

2 tl suolaa

150 g voita

n. 1 rkl kardemummaa

n. 1 kg vehnäjauhoja

(rikottuja mantelilastuja)

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota siihen hiiva. Vatkaa joukkoon muna, lisää suola, sokeri, kardemumma ja osa jauhoista. Halutessasi voit lisätä hieman rikottuja mantelilastujakin. Vatkaa voimakkaasti että taikina saa ilmaa. Alusta taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi, lisää jauhoja tarpeen mukaan. Lisää alustamisen loppuvaiheessa pehmeä voi. Anna taikinan kohota peitettynä puoli tuntia. Kaada kohonnut taikina leivinpöydälle ja vaivaa tasaiseksi. Leivo taikinasta pullia ja kohota vielä hieman ennen paistamista. Voitele valkuaisella. Koristele mantelilastuilla, -rouheella tai raesokerilla (tai jätä ilman koristelua ja sihtaa paistamisen jälkeen jäähtyneen pullan päälle tomusokeria). Paista pullat 225´ kauniin ruskeiksi.

Mansikkakookosvaahto:

200 g pakastemansikoita

0,5 dl sokeria

1 munan valkuainen

2 dl kermaa

2 rkl kookoshiutaleita

Kuumenna mansikoita kattilassa johon on lisätty sokeri. Sekoita kunnes marjat sulavat ja sokeri liukenee. Anna seoksen kiehua miedolla lämmöllä 2-3 minuuttia. Jäähdytä seos kylmäksi.
 Vatkaa valkuainen kovaksi vaahdoksi. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon kookoshiutaleet. Yhdistä vaahdot ja kylmä mansikkaseos. Sekoita tasaiseksi.

Vaihtelu virkistää! Laskiaispullani jätin tähän versioon ilman lakkeja ja näinollen sain pistettyä myös herkullista mansikkakookosvaahtoakin pullaan enemmän. Näitä syödessään ei herkuttelijan tarvitse taistella tursuavan pullan täytteen kanssa. Koristeet ovat aina kaunista katseltavaa. Kookoshiutaleita ja talvisia lumihiutalerakeita päälle, vielä mansikka pullan huipulle ja se on siinä …LIU LAU LASKIAISTA JA HERKULLISIA HETKIÄ!
 

                                                                                             

Vastaa