Lapsuuden ja nuoruuden tuttu herkku etelän matkoilta. Useinhan näitä ravintolaillallisella alkupalana naposteltiin kun vanhempien kanssa Espanjassa 80- ja 90-luvulla matkusteltiin.
Lauantain iltapalaksi kokkailin nämä Gambas al ajillo, valkosipuliset ravunpyrstöt. Muy delicioso olis sanonut espanjalainenkin… pökerryttävän hyvää!
400 g kypsiä jättikatkaravunpyrstöjä (pakaste)
oliiviöljyä
yksi kokonainen valkosipuli
puolikkaan sitruunan mehu
1 tl savupaprikajauhetta
hieman chilihiutaleita tai tuoretta chiliä
ropsaus suolaa
persiljaa
maalaisleipää
Kaada valurautapannulle reilusti oliiviöljyä. Pilko rutkasti valkosipulia, suosittelen kokonaista sipulia. Lämmitä öljy ja nakkaa valkosipulisilppu pannulle, älä ruskista. Lisää joukkoon sulatetut, kuivahtaneet ravunpyrstöt. Anna pyrstöille lämpöä, älä kypsytä niitä liikaa sillä ne muuttuvat nopeasti sitkeiksi. Lisää sitruunan mehu, savupaprikajauhetta, suolaa sekä chiliä. Sekoita. Leikkaa koristeeksi päälle persiljaa. Maalaisleipää grillin kautta tai paahdettuna vielä kylkeen niin ateria on valmis. Hyvää ruokahalua!
2 Responses to Valkosipuliset ravunpyrstöt