SAARISTON
MARTTA

Silakkalaatikko

pari isoa kourallista silakoita

karkeaa merisuolaa

Laita peratut silakat jääkaappiin suolaantumaan päivä tai pari ennen laatikon tekoa. Suolaa saa olla reilusti. Valmistuspäivänä ota ylimääräiset suolarippeet pois silakoista.

reilu pari kiloa perunoita

2-3 sipulia

300 g porsaan kylkiviipaleita

maustepippureita

3 munaa

noin litra täysmaitoa

Ota iso uunivuoka. Kuori sipulit ja perunat. Lado vuokaan kerroksittain leikattuja silakan ja kylkiviipaleiden paloja sekä peruna- ja sipulisiivuja. Nakkaa joukkoon myös muutamia maustepippureita. Ylin kerros on perunaa ja jos kylkisiivuja on vielä jäljellä, voit laittaa päälle niitäkin muutaman siivun. Sekoita munat ja maito keskenään. Kaada munamaito vuokaan. Lopuksi ropsuttele päälle vielä korppujauhoa. Paista 175´C, noin 1,5 tuntia. Valmista on, kun pinta on kauniin rapean ruskea ja munamaito on imeytynyt ruokaan.

Anna silakkalaatikon hieman jäähtyä ennen tarjoilua. Punajuuret sopivat hyvin lisukkeeksi annokseen.

Seuraavana päivänä tämän laatikon maku on vielä parempaa, joten suosin pitkälti senkin vuoksi näitä ”isolla kauhalla kokkaamisia”.

Hyviä ruokahetkiä!

Vastaa