Kaupallinen yhteistyö Kala-Lappi Oy
Savulohikastike:
2 isoa sipulia
3 porkkanaa
Öljyä
Valkosipulia ja chiliä oman maun mukaan
3 tlk tomaattimurskaa
300 g savulohta (Kala-Lapin Tulisavu erinomainen)
Mustapippuria
Suolaa
Pilko sipulit ja valkosipuli. Kuullota niitä pannulla öljytilkkasessa. Raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi ja lisää sipulien sekaan. Lisää tomaattimurskat, sekoita, mausta chilillä, mustapippurilla ja suolalla. Pilko savulohi kastikkeeseen ja maistele maut kohdalleen. Anna kastikkeen porista pikkulämmöllä hetken verran.
Juustovalkokastike:
150 g voita
Vehnäjauhoja
Litra täysmaitoa
200 g emmental-juustoraastetta
Suolaa
Ota juustovalkokastikeelle kattila johon laitat voin sulamaan. Lisää joukkoon vehnäjauhoja sen verran että voi sekoittuu niihin hyvin eikä seos ole liian rasvaisen näköinen. Älä kypsennä seosta vaan ala varoen ja samalla sekoittaen lisätä sekaan maitoa. Lopuksi hämmennä siihen juustoraaste. Pidä kattilaa pienellä lämmöllä ja sekoittele kastiketta jotta se ei pääse palamaan pohjaan. Lasagnea varten valkokastike saa olla löysähköä. Mausta kastike suolalla.
Ota seuraavaksi iso uunivuoka ja 500 g paketti lasagnelevyjä. Ala nyt kokoamaan lasagne. Pohjalle lohikastiketta, valkokastiketta, limittäin lasagnelevyjä ja sitten taas lohikastike ja valkokastike ja levyjä jne. Päällimmäisenä laitat lasagnelevyjen päälle valkokastiketta ja ropsautat juustoraastetta jos haluat. Kokoamisessa oltava tarkkana että kastikkeet riittävät yläkerrokselle saakka. Sitten vaan vuoka uuniin 200’C, tunnin ajaksi, komean ruskeaksi paistellen.
Maukasta ruokailua!