SAARISTON
MARTTA

Savulohilaari

Kaupallinen yhteistyö Kala-Lappi Oy

Kesäkeittiöstä helposti hyvää. Yhden laarin taktiikalla kunnon setti suolapalaa. Tarjoilla voi lämpimänä tai kylmänä, piknik-palaksi tai veneeseen, arkeen tai kesäjuhlaan.

On Kala-Lapin Tulisavu-lohta viipaloituna, uunissapaahdettuja eilisen perunoita, punasipulia ja sipulin vartta, keitettyjä munia, ruisleipää ja sitruunaista kermaviilikastikettakin kylkiäisenä.

Pese ja halkaise perunat uunipellille. Liruttele päälle hieman öljyä. Paahda perunoita 200´C kauniin ruskeiksi välillä käännellen. Ota iso tarjoiluastia, johon laitat perunat sekä pilkottua punasipulia ja sen vartta. Leikkaa päälle savulohipaloja. Keitä kananmunat ja laita ne tarjoilun kylkeen ruisleivän ja kastikkeen kera. 

Sekoita kermaviiliin turaus sinappia, hieman sokeria ja suolaa sekä valkopippuria. Pese sitruuna ja raasta siitä kuorta kastikkeeseen. Purista puolikkaasta sitruunasta sekaan myös mehua. Anna kastikkeen tekeytyä tunnin verran jääkaapissa ennen tarjoilua.

Se on kesä nyt, pistähän herkku kokeiluun!

Vastaa