
Rullasylttyä ja pikkuperunoita voikastikkeella
Silppua kuumennetun voin sekaan tuoreita yrttejä ja sekoita. Kaada voikastike kypsennettyjen perunoiden joukkoon. Nauti perunat rullasyltyn sekä sinapin kera.

Karitsanviulu
Karitsanviulu noin 2-3 kg (Westankärr Gård)
Yrttiseos:
Suolaa 2 tl
Mustapippuria 2 tl
Öljyä 0,5 dl
Yrttejä (esim minttua, timjamia ja rosmariinia)
Valkosipulinkynsiä 10 kpl
Kahviseos:
Vahvaa keitettyä kahvia 3 dl
Hunajaa 2 rkl
Kermaa 2 dl
Ota karitsanviulu jääkaapista paria tuntia ennen paistamista huoneenlämpöön ja laita se uunivuokaan. Hiero yrittiseos viulun päälle ja tee veitsenkärjellä reiät kuorituille valkosipulinkynsille ja upota ne lihaan, tuoreita rosmariinin lehtiäkin voi tunkea samaan koloseen. Kaada kahviseos päälle. Paista viulua ensin 200´:ssa 20 minuuttia ja laske lämpö sen jälkeen 175´.
Valele paistia kahviseoksella silloin tällöin.
Paista uunissa, kunnes lihalämpömittari osoittaa haluttua lukemaa: 65 asteessa paisti on sisältä punertava, 75 asteessa täysin kypsä.
Kastikkeen saat tehtyä helposti ottamalla uunivuoan liemen talteen.Tarvittaessa lisää siihen hieman kermaa ja suurusta kastike Maizenalla pakkauksen ohjeen mukaisesti.

Uunijuurekset
Palsternakkaa, lanttua, porkkanaa, punajuurta, sipulia…
Uunivuokaan kaik pätkien, pilkkoen suht samankokoisina. Päälle oliiviöljyä loirotellen, tuoretta tai kuivattua timjamia ropsutellen ja suolaa ripotellen. Uunin lämmössä 200´C :ssa juuresten annetaan paahtua kypsän napakoiksi tunnin verran.

Kermainen uunijuustoherkku
400 g Ruska paistettu munajuusto (Kolatun Juustola)
2-3 dl kuohukermaa
sokeria
kanelia
kylkeen marjoja tai hilloa
Paloittele juusto uunivuokaan. Ripottele päälle sokeria ja kanelia. Kaada kerma juustoannoksen päälle ja laita vuoka uuniin 200´C noin 10-15 min. Koristele ja herkuttele uunijuusto marjojen tai hillon kera.

Juustolauta
Kolatun Juustolan Waldemar kuttucheddar, Chèvre valkohomejuusto ja Walma lehmänmaitobrie.
Kavereina juustojen kylkeen speltti- ja suolakeksejä, persimon- ja passionhedelmiä, pekaanipähkinöitä, kuusenkerkkäsiirappia tai hunajaa.
Saariston Martan joulu -ohjelman ruoka- sekä seurustelujuomiksi sopivat erinomaisesti nämä seuraavat vaihtoehdot.
-Jouluaamu-luomuglögi
-Valkia Mustikkainen -kuohuviini
-Valkoviini: Stoneleigh Wild Valley Wild Fermented Pinot Gris
-Punaviini: Campo Viejo Reserva
Lisää juomista Juomavinkki.fi .


AlfaTV:llä esitettiin Saariston Martan joulu -ohjelma. Ohjelmassa valmistettavien ruokien reseptit ovat täältä näppärästi napattavissa.
Herkullisia hetkiä joulupöytiin!
Ohjelman pariin pääset tämän seuraavan linkin kautta:
https://www.permanto.fi/fi/web//alfatv/player/vod?assetId=79788324
2 Responses to Saariston Martan joulu -ohjelman reseptit