SAARISTON
MARTTA

Ruskajuustoinen pinaattipiiras

Kaupallinen yhteistyö Kolatun Juustola Oy

Jos sellaista täyteläistä ja tukuisan makoisaa juustopiirakkaa kaipaat, niin täs on sulle sellainen!

Pohja:

200 g voita

3,5 dl vehnäjauhoja

1 tl suolaa

1 tl leivinjauhetta

1 prk kermaviiliä

Täyte osa 1:

200 g Kolatun Ruskaa (paistettu munajuusto)

pieni sipuli

2-3 valkosipulin kynttä

Täyte osa 2:

4 munaa

150- 200 g pinaattia (pakaste)

1 prk smetanaa

myllyrouskaukset mustapippuria ja suolaa

Sekoita pehmeään voihin jauhot, leivinjauhe ja suola. Lisää joukkoon kermaviili. Painele taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille.

Pilko juusto kuutioiksi. Laita kuutiot piiraan päälle kera pieneksi pilkotun sipulin ja valkosipulin.

Sekoita keskenään sulatettu pinaatti, munat ja smetana. Rouskauta sekaan myllyistä mustapippuria sekä suolaa.

Kaada täyte piiraan päälle tasaisesti. Paista uunissa 175´C noin 45 minuuttia.

Ruskajuustoinen pinaattipiiras arkeen tai juhlaan, ole hyvä!