SAARISTON
MARTTA

Röpörieska, ryynirieska, savolainen ohraryynirieska…

Lapsuudesta tuttu herkku. Mieleeni muistuu tuoksu, maku ja se kun voi suli lämpimäisen rieskan päälle. Löysin tämän kaipaamani reseptin leipojat.fi -sivun kautta.

litra piimää

3 dl rikottuja / kokonaisia esikypsytettyjä ohrasuurimoita

2 kananmunaa

1 dl vehnäjauhoja

1 dl kaurahiutaleita

2 dl maitoa / kermaviiliä

2 tl suolaa

( 50 g voita )

Laita ohrasuurimot turpoamaan piimän sekaan jo edellisenä iltana tai vähintään 2-3 tuntia ennen valmistusta. Lisää piimäohraseokseen muut aineet. Levitä taikina tasaisesti leivinpaperin päälle uunipellille. Paista rieska 250´C noin 30 minuuttia. Tarjoa rieskaa voin tai munavoin kera.