SAARISTON
MARTTA

Possupadan porinaa

Noin kilo porsaan kassleria

2 sipulia

öljyä

2 tl korianterinsiemeniä

1 tl kuminansiemeniä

0,5 tl mustapippureita

Suolaa

Pieni pala tuoretta inkivääriä

3 valkosipulin kynttä

6 dl vettä

4 rkl tomaattipyrettä

10 kuivattua luumua

6 kuivattua aprikoosia

Leikkaa liha reiluiksi kuutioiksi. Kuori ja paloittele sipulit. Ruskista lihat kuumalla pannulla ilman rasvaa. Paahda sipuleihin väriä öljytilkassa korianterin, kuminan, mustapippurin ja suolan kera. Kaada seos lihojen joukkoon. Lisää pataan/kasariin vesi, tomaattipyre, pilkottu inkivääri ja valkosipulin kynnet. Kiehauta. Lisää joukkoon vielä luumut ja aprikoosit. Laita pata 175´C uuniin ja kypsentele, hauduttele sitä parisen tuntia.

Keitä lihapadan kylkeen kotimaista kauraa tai ohraa ja sitten eikun hyvällä ruoalla herkuttelemaan.

Mukailin Kotilieden reseptiä vuodelta 2014.

Vastaa