Nyt tai ei koskaan kannattaa hyödyntää se tiskin edullisin porsaanlihatarjous sekä suosia viime satokauden antimia juuresosastolta. Tarjolla on mitä maukkainta lihaa ja kasviksia, kotimaisia sellaisia. Ja koko ateria kypsyy säästeliäästi samassa uunissa samoilla lämmöillä.
Porsaan etuselkää uunijuureksilla neljälle. Kotiruokaa arkeen tai pyhään, joulunajan ruokaa parhaimmillaan.
Raaka-aineet porsaan etuselkään:
1 kilo porsaan etuselkää
1 sipuli
Vesi
Lihaliemikuutio
Mustapippuri
Suola
Rosmariini
Raaka-aineet uunijuureksiin:
1 iso lanttu
2 isoa punajuurta
2 isoa porkkanaa
6 isoa perunaa
Oliiviöljyä
Suolaa
Timjamia
Tee porsaan etuselkä näin:
Ruskista lihan pinnat pannulla öljyssä ja nosta liha omaan uunivuokaan. Mausta liha mustapippurilla ja suolalla sekä ropsauksella rosmariinia. Keitä puoli litraa vettä ja lisää siihen lihaliemikuutio. Kaada lihaliemi uunivuokaan ja lisää vielä pilkottu sipuli. Laita vuoka uuniin 200´C, paista etuselkää 1,5 tuntia. Valele paiston aikana lientä sen päälle. Tarjoile liha ja juurekset samalta vadilta.
Tee uunijuurekset näin:
Kuori perunaa, porkkanaa, lanttua ja punajuurta. Uunissa juureksista saa mehevän muhevia ja makoisia. Uunivuokaan vaan kaikki pätkien, pilkkoen suht samankokoisina. Päälle oliiviöljyä loirotellen, timjamia ja suolaa ripsutellen. Anna juuresten paahtua uunin lämmössä 200´C kypsän napakoiksi noin tunnin verran.
Maistuvaisia ovat kyllä omassa makumaailmassaankin, mutta käyvät myös mitä parhaiten lihan kylkeen.