SAARISTON
MARTTA

Pannu koreaksi!

Kaupallinen yhteistyö Kolatun Juustola Oy

Pannu koreaksi! Kanaa korealaisittain kasviksin, nuudelein ja hei, Kolatun Ruskajuusto mitä parhain kaveri joukkoon. Ruska, paistettu munajuusto ajoi tässä mielestäni mennen tullen tofun virkaa. Itse en oikein tofusta perusta, joten Ruskajuusto oli kyllä aivan huippua näihin Aasian tvisteihin niin maultaan kuin rakenteeltaankin.

Marinoin neljä kappaletta maustamattomia broilerin rintafileitä. Marinaadiin lorautin rypsiöljyä, soijakastiketta ja riisiviinietikkaa. Ropsuttelin sekaan ruokokidesokeria, rouskautin myllystä mustapippuria ja hieman suolaakin sekä chiliä. Sekaan pääsi myös sipulia, valkosipulia ja inkivääriä. Marinadissa rintafileet kylpivät parisen tuntia.

Paistelin broilerin fileet pannulla öljyssä puolin ja toisin kypsäksi. Paiston loppuvaiheessa laitoin pannulle hieman vettä, jotta liha saa kosteutta eikä pääse kuivahtamaan.

Korean broilerin kylkeen sopivat kasvikset. Käytin porkkanaa, sipulia, valkosipulia, paprikaa ja inkivääriä. Näppärästi kypsyttelin ne pannulla napakan kypsiksi sesamöljyssä.

Kolatun Ruskaa kuutioin kasvisten sekaan kypsennyksen loppuvaiheessa. Päälle ropsuttelin korianteria ja hitusen suolaa.

Korean aterian lisukkeeksi valmistin kasvisten lisäksi tällä kertaa täysjyvä riisinuudeleita. Paketin ohjeen mukaan homma hoitui muutamaan minuuttiin ja sitten olikin aika koota iso pannu tarjoiluun ja ateriointia vaille valmiiksi.

Valmiin tarjoilun päälle ripottelin sesaminsiemeniä ja korianteria, lorautinpa hieman sesamöljyäkin tuomaan lisämakua ja tuoksua ruokailuun.

Kyllä olivat kuulkaas maut kohdallaan tässä setissä. Iso suositus korealaisille mauille!

Vastaa