SAARISTON
MARTTA

Nokkosfetapiirakka

Kerää nokkosen nuoria versoja. Kiehauta vesi kattilassa ja keitä nokkosia vedessä noin minuutin ajan. Kaada lävikköön ja laske kylmää vettä päälle. Puristele nokkoset kuivaksi ja leikkaa niitä hieman pienemmiksi. Piirakkaan tuoreita nokkosia tarvitset noin 1,5-2 litraa, joka on keitettynä noin 150 grammaa.

pohja:

200 g voita

3 dl vehnäjauhoja

1 tl suolaa

1 tl leivinjauhetta

2 dl kermaviiliä

Sekoita pehmeään voihin vehnäjauhot, joihin olet sekoittanut suolan ja leivinjauheen. Lisää joukkoon kermaviili. Painele taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille.

täyte:

1 pkt fetajuustoa (n. 200 g)

keitettyä nokkosta n. 150 g

iso sipuli

pari valkosipulin kynttä

Pilko sipuli ja valkosipuli. Viipaloi feta. Asettele täytteet piirakkapohjalle ja rouskauta myllystä hieman mustapippuria.

päälle:

4 munaa

1 prk smetanaa

Sekoita munat ja smetana keskenään. Kaada seos piirakan päälle. Pistä piirakka uuniin 200´C ja paista noin 45 minuuttia kauniin ruskeaksi.

Hyviä herkutteluhetkiä!

Vastaa