SAARISTON
MARTTA

Nakkisoosi

500 g nakkeja

iso sipuli

valkosipulia

öljyä

2 lihaliemikuutiota (Reformi)

100 g voita
vehnäjauhoja
vettä
(suolaa)

Pilko nakit pätkiksi. Pistä pätkät pannulle ruskistumaan öljytilkkasen kanssa. Lisää sekaan pilkottu sipuli ja valkosipuli. Kypsentele ja lisää lopuksi pari lihaliemikuutiota ja pyörittele lastalla kunnes ne ovat liuenneet joukkoon. Jätä ruskistettu nakkiseos odottamaan ruskeaa kastiketta.
Sulata voi ja lisää sekaan vehnäjauhoja sen verran, että voista ja jauhosta tulee jämäkkä mutta liikkuva seos. Kaaputtele lastalla aika-ajoin, ruskista mutta varo jauhoseoksen liikaa kypsymistä, palamista. Kun seos on ruskistunut kaada sekaan vettä ja samalla hämmennä lastalla reippaasti. Lisää vettä samalla koko ajan hämmennellen kunnes kastike tuntuu sopivan notkealta. 
Yhdistä nakkiseos ja kastike. Anna nakkisoosin porista hetken verran pienellä tulella. Maista ja lisää suolaa tarvittaessa. Tarjoa esim. perunamuusin ja porkkanaraasteen kera.