SAARISTON
MARTTA

Miilunpolttajan pasta

n. 400 g pekonia

iso sipuli

valkosipulia

paprika

n. 8 dl kuohukermaa

pikkuropsaus Maizena-maissijauhoa (vehnäjauhokin käy)

mustapippuria

suolaa

timjamia

kananmunan keltuaisia

pastaa

Kuori sipuli, valkosipuli ja pilko kaikki pieneksi. Puhdista paprika ja leikkaa se paloiksi. Erottele pekonisiivuja toisistaan ja leikkaa niitä pienemmiksi.

Nakkaa pekonit pannulle ja paistele kunnes ovat saaneet väriä pintaan. Öljyä paistamiseen ei tarvita, koska pekonista irtoaa itsestään hyvä paistorasva. Lisää sekaan sipulit ja paprika. Kypsyttele.

Kaada joukon jatkoksi kermaa, lämmittele, porisuttele ja suurusta kastiketta ropsauksella Maizenaa. Sekoittele hyvin maissijauhon lisäämisen jälkeen. Notkeahkon kastikkeen makujen annetaan nyt tekeytyä pienellä lämmöllä. Mustapippuria ja suolaa lisätään, maut maistellaan kohdalleen.

Tässä vaiheessa pasta esim. tagliatelle tai spaghetti keitetään paketin ohjeen mukaan. Kun pasta on valmista, al denteä, sekoitetaan se kastikkeen joukkoon pyöritellen.

Annokseen voi ruokailija itse kumota munan keltuaisen ja laittaa tuoretta timjamia.