SAARISTON
MARTTA

Makkarasoppa

pari kiloa perunoita

pari lenkkimakkaraa (n.800g)

pieni paprika

400 g pakastettuja keittojuureksia (Apetit)

pari litraa vettä

3 lihaliemikuutiota (Reformi)

lipstikkaa

suolaa

persiljaa

Kuori perunat. Pilko perunat, makkara ja paprika. Laske isoon kattilaan pari litraa vettä. Laita pilkotut perunat veden sekaan ja pistä kattila hellan lämmölle. Kaada pakastepusseista sekaan näppärät ja ruoanlaittoa nopeuttavat keittojuurekset. Pyöräytä kauhalla keittoa sekaisin ja lisää joukkoon lihaliemikuutiot. Hetken perästä voit lisätä myös paprikan ja makkaran. Porisuta keittoa pikkutulella, hämmentele ja jos tykkäät lipstikasta ropsuttele sitä maustamaan keittoa. Makustele maut kohdalleen ja lisää suolaa tarvittaessa. Keitto valmistuu varsin pian. Perunoiden kypsyys kertoo tässä tapauksessa milloin on aika istahtaa syömään. Persiljaa vielä koristeeksi ja se on siinä.