SAARISTON
MARTTA

Lohta perunaruusukaalipedillä

Puikulaperunat (1-2 kg) huuhdellaan, jätetään kuorimatta, käytetään pienesti kypsytellen pannun lämmöillä öljyssä ja jäähtyneenä halkaistaan kahtia. Ruusukaalit (pikkupaketti) huuhdellaan, niistä leikataan kannat pois ja ne laitetaan halkaistujen perunoiden kanssa isoon uunivuokaan. Päälle rouskutellaan suolaa ja mustapippuria myllyistä. Päälle lirutellaan myös öljyä sekä ropsutellaan rosmariinia. Lohifilee paloitellaan ja niihin paistetaan pannulla pintaväriä molemmin puolin. Suolaa ja mustapippuria laitetaan niille hieman mausteeksi. Kalapalat asetellaan uunivuokaan päällimmäiseksi paiston loppuvaiheessa. Kaikki paistuvat uunissa kerralla näppärästi puolessa tunnissa, 175’C. Perunoiden ja kaalien kypsyydet tarkistat helposti haarukalla. Yrttejä ja sitruunalohkoja vielä paiston jälkeen vuokaa koristamaan. Herkullisia ruokahetkiä!

Vastaa