SAARISTON
MARTTA

Lempilihapullat (äitini resepti)

Kukapa ei voisi vastustaa lihapullia ruokapöydässä, varsinkaan niitä oman äidin tekemiä. Nämä ovat ylitse kaiken lempilihapulliani, äitini resptillä tehtyjä. Nappasin reseptin äidiltä joskus 90 -luvulla ja kyllä on kuulkaas kilotolkulla taikinaa pulleroiksi tullut tällä reseptillä pyöriteltyä vuosien saatossa. Mitä sitä hyvää reseptiä vaihtamaan, saatika sitten itsellä panttaamaan. Illolla jaan tämän nyt teillekkin niin pääsette kokeilemaan miltä lempilihapullani maistuvat.

Pannulla toki lihapullat paistuvat mainiosti, mutta itse tykkään paistaa pullat uunissa niin ovatpa silloin vähärasvaisempia ja jäävätpä turhat pannukärytkin. Varaan yleensä jauhelihaa 1,5 -2 kiloa, koska haluan kerralla tehdä lihapullia suuremman satsin. Pakastan niistä ison osan, muuten sitten napostelemme ja ruokailemme niillä parina päivänä.

500 g nauta-sika- tai naudan jauhelihaa

1 prk kermaviiliä

2 kananmunaa

1 pss ranskalainen sipulikeitto (Knorr)

1 dl korppujauhoja

 1 dl vettä

mausteiksi mustapippuri, suola, rosmariini, soijakastike, chili


Sekoita kulhossa kermaviili, munat, sipulikeittoainekset, vesi ja korppujauho. Lisää tasaiseen seokseen mustapippuria ja hieman suolaa myllyistä rouskautellen, reipas loraus soijakastiketta, rosmariinia ja halutessasi vähän chiliä. Seuraavaksi laita sekaan jauheliha ja kääntele kaikki tasaiseksi massaksi. Anna lihapullataikinan seistä hetken verran ja laita sillä välin uunipelti leivinpaperineen valmiiksi.

Kastele kädet vedellä ja ota lusikalla nokare lihapullataikinaa kädellesi, pyörittele lihapullaksi, aseta uunipellille. Laita lihapullerot uuniin 200’C ja käännä pullat ympäri kun ne alkavat saada väriä pintaan. Kun pullerot ovat kauniin ruskeita, ota ne uunista ulos. 


Lihapullat maistuvat makoisilta vaikkapa perunamuusin ja puolukkahillon kera. Uijui, tästäpä ei kotiruoka parane!

Vastaa