SAARISTON
MARTTA

Kinkkukiusaus

400 g palvikinkkua

pari kiloa perunoita

3 sipulia

valkosipulia

pari isoa porkkanaa

8 dl kuohukermaa

mustapippuria

suolaa

korppujauhoa

Ota iso uunivuoka. Kuori ja pilko perunat isoiksi lohkoiksi. Kuori ja pilko sipuli sekä kokonaisen valkosipulin kynnet. Kuori ja paloittele porkkanat. Paloittele palvikinkku kuutioiksi.

Laita kaikki raaka-aineet sekaisin uunivuokaan. Rouskauttele myllyistä sekaan mustapippuria sekä suolaa. Kaada joukkoon kerma ja ropsuttele päälle korppujauhoa.

Paista kiusaus 200´C kauniin rapean ruskeaksi noin tunnin verran. Tarkista vielä paiston loppuvaiheessa, että kerma on mehevästi imeytynyt.

Herkullisia kinkkukiusaushetkiä!