SAARISTON
MARTTA

Kesänapostelua!

Pikkusuolaisia vinkkejä hellepäivien, kesätouhujen tiimellykseen. Hyvää ja helppoa settiä!

Leipä siivutetaan ohuehkoiksi viipaleiksi. Viipaleet asetellaan tarjoiluastialle ja niille lirutellaan hieman oliiviöljyä. Leipien päälle laitetaan siivut ilmakuivattua kinkkua. Koristellaan esimerkiksi vadelmin ja mintun lehdin. Kaunista hyvää!

Tarvitaan Kartanon perunalastuja, joille lusikoidaan smetanaa tai creme fraichea, kirjolohen mätiä, sipulin vartta ja/tai korianteria. Lopuksi vielä myllyrouskaukset mustapippuria. Mums mums!

Eiliseltä jääneitä perunoita puolitetaan ja vähän tasataan, jotta ne pysyvät tarjoiluastialla pystyssä. Päälle laitetaan graavi- tai kylmäsavulohta, tilliä ja rosepippuriropsaukset koristeeksi. Syömään!

Puuvartaisiin tikutellaan vuorotellen mansikoita, ilmakuivattua kinkkua, Kolatun Juustolan Ruskaa (paistettua munajuustoa). Tarjoiluastialle kaikki vartaat asetellen ja vielä basilikaa tai rucolaa kourallinen perään. Hunajan tai kuusenkerkkäsiirapin liruttelu päälle kruunaa makumaailman. Ai että miten hyvää!