SAARISTON
MARTTA

Kermainen lanttusavulohipata

Voi hyvät hyssykät, kermainen lanttusavulohipata! Lanttu ja savulohi makuparina iskevät hyvin yhteen. Tuli kyllä niin maukasta, että jos hyvää reseptiä kaipaat niin tässä on sulle sellainen.

Noin kilo lanttua

200 g Kala-Lapin Tulisavulohta

4 dl kuohukermaa

Rakuunaa

Mustapippuria

Suolaa

Päälle korppujauhoa

Kuori lantut ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Ota matala pata (uunivuokakin käy). Lado pohjalle lanttuviipaleita ja lohko päälle Lapin tulisavulohta. Ropsauta mausteeksi hieman rakunaa, mustapippuria ja suolaa. Jatka lantuilla ja lohella, mausteilla. Laita päällimmäiseksi lanttua ja kaada kerma pataan. Ripottele päälle vielä korppujauhoja ja pistä pata uuniin 200´C. Paista lanttusavulohipataa reilu tunti, kunnes pinta on saanut herkullisen värin ja kerma on imeytynyt ruokaan.

Hyvää ruokahalua!

Yhteistyössä Kala-Lapin kanssa.

Vastaa