SAARISTON
MARTTA

Kermahaudutettua kyssäkaalia

Yhteistyössä DeliVerden kanssa.

Tunnistatko tämän komean mukulan? No sehän on kyssäkaali eli kaalirapi. Sitä viljellään vielä varsin vähän Suomessa, vaikka käyttömahdollisuudet ja kasvuolosuhteet olisivat meillä suotuisat. Ravinteikas kyssäkaali muistuttaa ulkomuodoltaan lanttua ja naurista. Väriltään se voi olla vaalea, vihreä tai violetti. Se on monikäyttöinen ja sopii syötäväksi niin raakana kuin kypsennettynä, raasteena tai lohkoina se on raikkaan rapeaa. Uunissa paahtaen esiin nousee sen mehevyys, kermahaudutus viekin sitten jo kielen mennessään.

Kuori ja pilko paloiksi yksi kyssäkaali. Laita pannulle oliiviöljyä ja kypsyttele paloja hiljalleen. Pilko sekaan kevätsipulia. Lisää 2.5 dl kuohukermaa. Anna kerman porista ja imeytyä kaalipaloihin. Hauduttele ja mausta ruoka mustapippurilla ja suolalla. Voit tarjota kermahaudutettua kyssäkaalia joko pannulta suoraan tai laittaa sitä pieniin annoskulhoihin valmiisiin ruoka-annoksiin. Vallan maukas lisuke, joka käy erinomaisesti lihan tai kalan kylkeen.

Vastaa