SAARISTON
MARTTA

Karitsabullat ja -biffet

1,5 kg karitsan jauhelihaa

2 kermaviiliä

2 kananmunaa

2 dl korppujauhoja

1 iso sipuli

valkosipulia oman maun mukaan

persiljaa

mustapippuria

suolaa

minttua

Riko munat kulhoon ja sekoita vispilällä joukkoon kermaviili. Lisää korppujauho ja sekoita notkeaksi. Älä vatkaa liikaa. Mausta suolalla, mustapippurilla ja kuivatulla mintulla.

Kuori sipuli ja valkosipulin kynnet. Pilko ne pieneksi hakkelukseksi. Kuullota sipulit pienessä öljytilkassa pannulla ja anna jäähtyä.

Ota kulho ja laita sinne jauheliha. Lisää sekaan kuullotetut sipulit, maustekastike sekä silputtua persiljaa. Sekoita kaikki ainekset hyvin tasaiseksi taikinaksi. Siitäpä sitten pullia pyörittelemään ja pihvejä taputtelemaan. Isomman satsin saat näppärästi paistettua uunissa 200´C muistaen bulleroiden ja biffien välipyöräytyksen.

Pyöräytin tällä kertaa karitsabullille minttutomaattikastikkeen…

valkosipulia

1 porkkana

2 prk tomaattimurskaa

kuivattua minttua

mustapippuria

suolaa

1 dl punaviiniä

tiraus sitruunamehua

Pilko kuoritut porkkanat paloiksi ja valkosipulin kynnet siivuiksi. Kuullottele ne pannulla öljytilkkasessa. Lisää tomaattimurska ja mausteet. Anna porista maut kohdalleen tunnin verran ja lorauta sekaan vielä punaviini ja sitruunamehun tiraus. Sekoita ja porisuttele vielä hetken verran. Lisää joukkoon uunissa lämmitetyt bullat sekä päälle reilusti tuoretta minttusilppua. Tarjoile karitsabullakastiketta uunicheddarpottujen (resepti tästä) tai pastan kera.

Karitsabiffet ovatkin sitten mitä parhaimpaa herkkutarjoiltavaa hampurilaisien välissä. Siinäpä ei sämpylän väliin paljon muita täytteitä kaipaile. Tälle makuelämykselle toki paahdetut juurekset (resepti tästä) ja valkosipuliminttujogurttidippi kelpaavat hyvinä kylkiäisinä