SAARISTON
MARTTA

Kanan juhlaa juureksin

Sadonkorjuuaika tarjoaa jos mitäkin maukasta ruoanlaittoon. Keltajuuresta ja hunajanauriista on tullut parin käyttökerran jälkeen suosikkejani. Keltajuuri on punajuuren kaltainen, mutta maku on makeampi ja miedompi. Hunajanauris taasen on maultaan makean mehevä. Uuniruoassa näiden juuresten maut vain syventyvät ja ne ovat kauniita sekä hieman erilaista tarjottavaa.

3 keltajuurta

2 hunajanaurista

2 sipulia

2 limeä

1 kg broilerin fileepihvejä

oliiviöljyä

suolaa

mustapippuria

rosmariinia

Laita broilerin fileepihvit uunivuokaan. Pese limet hyvin ja raasta yhden kuorta fileiden päälle (vain pintaa, ei valkoista osaa). Leikkaa hedelmä puoliksi, purista mehut lihoille. Toinen lime lohkotaan lihojen sekaan. Mausta lihat suolalla ja mustapippurilla. Hiero lihoja yhteen niin, että kaikki mausteet sekoittuvat paloihin tasaisesti. Levitä lopuksi sekaan hunajanauris- ja keltajuureslohkot sekä pilkotut sipulit. Valuttele päälle vielä oliiviöljyä ja yrtiksi rosmariinin oksia. 

Paista 200´C uunissa reilun tunnin verran. Kääntele lihoja ja juureksia paiston keskivaiheilla. Lisää tarvittaessa öljyä. Ruoka on valmista kun kaikki ovat kauniisti saaneet väriä pintaan ja juurekset napakan kypsiä.

Yhteistyössä DeliVerden kanssa.

Vastaa