
400 g naudan jauhelihaa
pari kiloa valkokaalia
iso sipuli
pari porkkanaa
pari lihaliemikuutiota
noin kolme litraa vettä
suolaa
Leikkaa kaali rouheiksi paloiksi. Kuori ja pilko sipuli. Ota iso kattila (5-6 litraa) ja mittaa siihen kolmisen litraa vettä. Laita kaalit ja sipulit kattilaan. Tsupattele soppaa kypsennellen. Paista pannulla jauheliha kypsäksi ja lisää se sekä kuutioidut porkkanat soppakattilaan. Sekaan voi tässä vaiheessa nakata myös pari lihaliemikuutiota. Sopan annetaan kypsyä parikin tuntia pienellä lämmöllä, välillä sekoitellen. Hyvin haudutellen siitä saa aina vaan maukkaamman ja seuraavana päivänähän soppa on vielä parhaimmillaan kun maut ovat kunnolla painuneet. Suolaa kannattaa lisätä oman maun mukaan.





