Mikäs sen parempaa kuin pitkään padassa muhinut kaalijauhelihapata! Herkkua, joka syntyy helposti ja on edullista. Makukin vaan paremmaksi muuttuu sikäli mikäli sitä on enää kaaputeltavaksi padan pohjilta päivän parin jälkeen.
Pilko yksi kokonainen valkokaali. Lorauta kuumenneelle paistinpannulle rypsiöljyä. Esikypsytä kaalisilppuja hetken verran pannulla ja siirrä ne siitä sitten pataan. Kun kaikki kaalisilppu on padan lämmössä, paista puolisen kiloa nauta-sikajauhelihaa. Jauhelihan sekaan voit nakata yhden lihaliemikuution makua antamaan. Valmiin paistetun jauhelihan voit yhdistää kaalin kaveriksi. Pata saa olla pienellä lämmöllä useampia tunteja, muistat vaan pyöräyttää kapustalla aika-ajoin ja seurata kypsymistä. Kun kaalipata näyttää muhevan mehevältä on se keitinperunoita vaille valmista lautaselle. Lisää vielä suolaa tarvittaessa. Kylkeen puolukkasurvosta tai karpaloita ja siinäpä on hyvää evästä aterialle.