Kaupallinen yhteistyö Kolatun Juustola Oy
Jäikö edellisen päivän savustuksilta muikkuja? Jos jäi, niin nyt niille löytyy hyvä jemma, muikkupiilo. Tällaiset piilot on kylläkin nopeasti löydetty ja herkuteltu alta aika yksikön.
Tarvitset savumuikkujen lisäksi lehtitaikinalevyjä, Kolatun Juustolan Martta-cheddaria, tilliä, kananmunaa voiteluun ja halutessasi sesaminsiemeniä koristeluun.
Leikkaa lehtitaikinalevy kolmeen osaan. Juustosiivu ja muikkelo päälle. Tilliä kainaloon ja rullaatirullaa setti piiloon. Nipistele taikinan reunat tiukasti kiinni käännä pötkylä ympäri niin, että saumapuoli jää alle. Voitele kananmunaa päälle ja ropsauta päälle hyppysellinen sesaminsiemeniä.
Paista juustoiset muikkupiilot 225´C, noin vartin verran. Tarjoile kauniin ruskeat suolapalat sellaisenaan tai napostele niitä jogurttisoosin keralla.
Soosiin tarvitset Kolatun Ahon maustamatonta jogurttia, valkosipulia, suolakurkkua, hunajaa, sinappia, mustapippuria ja tuoretta lempiyrttiäsi.