SAARISTON
MARTTA

Hyvät ja simppelit chèvreherkut

Väriä ja makua päivään! Ohuille leipäpilpuille pestoa ja siivut Kolatun Juustolan Chèvreä. Leivät uuniin ja uunista ulos kun juusto alkaa hieman sulamaan. Pannulla kirsikkatomaatteja oliiviöljytilkkasessa lämmitellen. Tomskut leiville, ropsaus sormisuolaa ja kourallinen basilikaa. 

Omenaista oloa ja juustoa päälle! Laita omenat puolitettuina uunivuokaan. Kuusenkerkkäsiirappia tai hunajaa päälle ja uuniin 225’C 10-15min. Leikkaa ompuille siivut Kolatun Chèvreä ja pistä setti vielä hetkeksi uuniin. Kun juusto alkaa sulamaan on aika ottaa ne uunista. Juusto-omppusten herkullisen maun kruunaa vielä omenasose, pähkinämuruset ja ropsaus kanelia. 

Aamupalaa, välipalaa, haukkapalaa, iltapalaa! Ohuille leipäpilpuille siivut Kolatun Chèvreä. Leivät uuniin ja uunista ulos kun juusto alkaa hieman sulamaan. Päälle kauden hedelmiä esim. omenaa, luumua ja aprikoosia. Pähkinärouhettakin kivana lisänä. 

Lounasaika, keittoa ja kylkiäistä! Torttutaikinaisia pasteijoita täytteenään Kolatun Chèvreä, tomaattia ja pestoa. Kesäkurpitsakeiton kanssa ne ovat mitä helpoin ja herkullisin settiä.

Kolatun Juustolan Chèvrestä on moneksi. Pistähän juustoherkut kokeiluun!

Vastaa