SAARISTON
MARTTA

Horsmapiirakka

pari kourapuntillista nuoria maitohorsmia

pari sipulia

muutamia valkosipulin kynsiä

pohja:

200 g voita

3,5 dl vehnäjauhoja

1 tl suolaa

1 tl leivinjauhetta

1 prk creme fraichea

täyte:

2 dl kuohukermaa

1 prk creme fraichea

1 kananmuna

1 tl suolaa

(Kolatun Juustolan Martta-cheddaria)

Tarkista horsmat, hömpsyttele, huuhtele jos tarpeen. Kuori ja pilko sipulit sekä valkosipulin kynnet. Kuullota sipulit pannulla öljyssä ja lisää horsmat saamaan lämpöä alkuvaiheessa sipuleiden päälle, kääntele.

Sekoita taikina-ainekset keskenään ja levitä taikina piirakkavuokaan. Esipaista pohjaa 200´C kymmenisen minuuttia. Sen jälkeen lisää päälle pannulla haudutellut kasvikset, pätkäise horsmat vielä puoliksi tarvittaessa.

Sekoita täyte ja kaada se piirakan päälle kasvisten kaveriksi. Päälle voit halutessasi murustella vielä hieman lempijuustoani Kolatun Juustolan Martta-cheddaria. Paista piirakkaa puolisen tuntia kauniin ruskeaksi ja tarjoile salaatin tai vihreiden versojen kera.