2 liivatelehteä
150 g kylmäsavulohta (Kala-Lapin kylmäsavu pala)
150 g graavilohta (Kala-Lapin graavi pala)
1 dl creme fraichea
2 dl maustamatonta tuorejuustoa (Philadelphia)
Liota liivatelehdet kylmässä vedessä noin 10 minuuttia. Pilko lohet pieniksi palasiksi. Sekoita creme fraiche ja tuorejuusto keskenään kattilassa. Lämmitä seosta hieman ja sulata sekaan kevyesti puristetut liivatteet. Sekoita ja anna seoksen jäähtyä kunnes lisäät joukkoon lohipalat. Vuoraa seuraavaksi vuoka (esim. pieni leipävuoka) tuorekelmulla. Lusikoi tuorejuustolohiseos tasaisesti vuokaan ja peitä lopuksi kelmulla. Anna terriinin hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli. Kumoa terriini tarjoiluastialle, koristele halutessasi. Leikkaa terriinistä viipale kalapöydässä annokseesi tai tee tarjolle valmiit alkupalalautaset. Terriini säilyy jääkaapissa noin 2-3 päivää.
Herkullista ja kaunista tarjottavaa!
Yhteistyössä Kala-Lappi Oy kanssa.