SAARISTON
MARTTA

Heinolan Harjupaviljongin maisemia ja makoisaa tarjoilua!

Kaupallinen yhteistyö Heinolan Harjupaviljonki

Elokuussa 120 vuotta sitten Heinolan kylpyläkaupungissa vihittiin käyttöön romanttisen ulkonäön omaava Harjupaviljonki. Harjupaviljonki oli kylpylävieraiden kävelyretkien tukikohta, paratiisimainen kahvilarakennus. Sieltä avautuviin kansallisromanttisiin maisemiin Ruotsalaiselle, Jyrängön virralle ja Kymille ihastui kulkija jos toinenkin.

Jos paikan suosio oli suurta jo aikoinaan, sitä se on ollut vuosien saatossa tähän päivään saakka. Harjupuistossa, aivan Heinolan keskustan tuntumassa ovat kaikuneet laulut ja soineet soitot. Siellä on runoiltu ja romantisoitu. Harjupaviljongissa on pyörinyt kahvila-ravintolatoimintaa useiden yrittäjien toimesta.

Vanhan ajan tunnelmaa huokuva tämän päivän Harjupavijonki kätkee upeiden hirsiseiniensä sisään kaunottaren, suloisen vohvelikahvilan posliinisine kaffekuppeineen ja suussasulavine vohveliherkkuineen. Kahvilassa aika pysähtyy ja tunnelma on kertakaikkisen vangitseva.

Heinolan Harjupaviljongin suosio on suurta päivävieraiden käynneistä. Suosiotaan paikan tilojen käytössä ovat nostaneet myös erilaiset juhlat sekä kokoukset. Yläkerta on myös toiminut jo useampana kesänä viehättävänä taidenäyttelytilana.

Vohvelikahvilan menua vilkaistessaan vesi suorastaan herahtaa kielelle. Voi ihanuus mitä herkullisempia vaihtoehtoja maukkaine täytteineen! Ottaakko suolaista, ottaakko makeaa… pistettäiskös sittenkin molempia? Lihatäytteellä vaiko kalalla… omenaista vaiko vaniljaista? Tarjolla muuten on myös gluteenittomia ja vegaanisiakin vohveleita.

Ihanaakin ihanampi lempikahvilani vohveliherkkuineen. Upea miljöö ja arvoisensa käyttötarkoitus tänä päivänä. Heinolan Harjupaviljonki, olet helmi nauhassani!

Vastaa