SAARISTON
MARTTA

Chèvreleipäset

Kaupallinen yhteistyö Kolatun Juustola Oy

Pikkusuolaista, naposteltavaa, alkupalailua…

1 rouhea maalaisleipä

150 g Kolatun Chèvre valkohomejuustoa

oliiviöljyä

pinjansiemeniä

salaatinlehtiä

kuusenkerkkäsiirappia tai hunajaa

Leikkaa leipä viipaleiksi, asettele viipaleet uunipellille ja liruttele niiden päälle hieman oliiviöljyä. Leikkaa juusto siivuiksi ja laita ne leiville.

Paahda pinjansiemeniä pannulla kauniin ruskeaksi ja laita tarjoiluastialle valmiiksi salaatinlehtiä ottamaan vastaan lämpöiset herkkuleipäset.

Leivät käytetään extralämpöisessä 225´C uunissa vain muutaman minuutin verran, kunnes juusto alkaa sulamaan ja leipä on saanut hieman väriä pintaan.

Nostele valmiit Chèvreleipäset salaattipedille ja liruttele päälle esim. kuusenkerkkäsiirappia. Paahdettuja pinjansiemeniä vielä koristukseksi ja sitten kaik onkin herkuttelua vaille valmista.