SAARISTON
MARTTA

Chèvreherkkuset

Kaupallinen yhteistyö Kolatun Juustola Oy

Grillikelit tulla jollottaa! Otin varaslähdön kesään keittiössä ja tein Kolatun Chèvrellä täytettyjä herkkusieniä. Mikä makumatka!

jättiherkkusieniä

Kolatun Chèvre valkohomejuustoa

öljyä

sipulia

valkosipulia

ilmakuivattua kinkkua

vaaleaa leipää

yrttejä (esim. rucolaa)

Poista sienistä jalat. Pilko ne pannulle. Pilko pannulle myös sipulia sekä valkosipulia, lisää öljyä. Kuullottele ja pilko samalla leipää kuutioiksi. Nakkase leipäkuutiot sekaan ja anna rapeutua kyljessä hetken verran. Eri pannulla voit öljytilkkasessa antaa rapeutta ilmakuivatulle kinkulle. Kinkun voi paistamisen jälkeen pilkkoa sipulisienileipäseoksen joukkoon. Rouskauta päälle myllyistä hieman mustapippuria sekä suolaa. Sienien lisuke saa nyt odottaa pannulla.

Laita herkkusienien täytteeksi pala Chèvreä ja pistä ne uuniin 225`C noin 10-15 minuutiksi. Sienet ovat valmiit kun ne ovat pehmenneet ja juusto hyvässä sulamisvaiheessa.

Asettele herkkuset tarjoiluvadille ja lusikoi päälle pannun antimet. Ropsuttele koristeeksi esimerkiksi rucolaa. Hyviä herkkuhetkiä päiviinne!