SAARISTON
MARTTA

Brasilialainen rapukastike

Makumuistoja maailman matkoilta, löytyykö? Tänään tein pitkästä aikaa Brasilian matkamuistona parinkymmenen vuoden takaa paikalliselta oppimani rapukastikkeen riisin kera.

2 sipulia

1 kokonainen valkosipuli

2 paprikaa

1 keskivahva chili

Oliiviöljyä

3 prk tomaattimurskaa

1 prk kookosmaitoa

400 g kypsiä ravunpyrstöjä tai kuorittuja katkarapuja

Suolaa

Tuoretta korianteria

Laita padan pohjalle oliiviöljyä. Pilko pataan sipulit, paprikat ja chili. Kypsyttele kasviksia ja lisää sitten tomaattimurska. Anna kastikkeen porista kannen alla pienellä lämmöllä. Lisää kookosmaito ja hauduttele kastiketta riisiä keitellessäsi. Loppuvaiheessa lisää pataan ravun pyrstöt, sekoittele, lisää suola ja maistele maut kohdalleen. Siitäpä rapukastiketta riisin kylkeen ja ropsaus korianteria vielä annoksen päälle.

Lähde sinäkin makumatkalle Brasiliaan tämän reseptin siivin… takaan että tykkäät. Delicioso!

Vastaa