2 salottisipulia
3 valkosipulinkynttä
2 porkkanaa
2 lehtisellerin vartta
3 rkl oliiviöljyä
2 rkl tomaattipyrettä
muutama oksa tuoretta timjamia ja rosmariinia
1 laakerinlehti
0,5 l kasvislientä
1 tl sokeria
100 g lehtikaalia
1 prk (310/250 g) keitettyjä valkoisia papuja
2 viipaletta maalaisleipää
myllyrouhaisu mustapippuria, (suolaa)
tarjoiluun: oliiviöljyä, raastettua pecorinoa tai parmesania, maalaisleipää
Kuori sipulit ja porkkanat, viipaloi ne sekä sellerit. Kuullota öljyssä pienellä lämmöllä kymmenisen minuuttia.
Lisää tomaattipyre, yrtit ja laakerinlehti. Jatka kypsentämistä muutama minuutti. Kaada pataan kasvisliemi ja lisää sokeri. Anna porista miedohkolla lämmöllä kymmenisen minuuttia.
Leikkaa lehtikaalista kova ranka. Revi tai leikkaa kaali pieniksi paloiksi. Lisää papujen kanssa keittoon. Keitä noin viisi minuuttia tai kunnes kaalit ovat pehmenneet.
Leikkaa leipäviipaleet kuutioiksi. Lisää keittoon ja hämmennä sekaisin.
Pistä keittoa lautaselle. Lirauta annokseen hieman oliiviöljyä, ripottele päälle juustoa ja tarjoile keitto leivän kera.
(Etiketti 4/2016)