1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
1 varsisellerin varsi
2 porkkanaa
oliiviöljyä
2 tlk tomaattimurskaa
2 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
leipäviipale
mustapippuria
suolaa
cayennenpippuria
loraus kermaa
persiljaa
Kuori ja pilko sipulit sekä porkkanat. Pätki varsiselleri. Lorauta kattilaan oliiviöljyä ja kuullota kasviksia öljyssä. Lisää joukkoon tomaattimurska, vesi ja liemikuutio. Anna keiton porista pienellä lämmöllä noin 20 minuuttia. Laita leipäviipale keiton sekaan ja anna sen pehmentyä. Surauta sauvasekoittimella keitto tasaisen pehmeäksi. Lisää rouskaus mustapippuria ja suolaa, hippunen cayennenpippuria. Lopuksi loppuhämmentelyyn loraus kermaa ja annoksen päälle persiljasilppua.