iso lehtitaikinalevy (esim. Myllyn paras)
500 g naudanjauhelihaa
1 dl pitkäjyväistä riisiä
3 dl vettä
1 sipuli
1 rkl öljyä
1 tl suolaa
pari rouskausta mustapippuria myllystä
hippunen valkopippuria
kananmuna
Riisi keitetään vedessä kypsäksi. Sipuli hienonnetaan ja kuullotetaan öljyssä. Pannulle lisätään jauheliha. Paistetaan kypsäksi, maustetaan ja annetaan jäähtyä. Uunipellille laitetaan leivinpaperi ja sille taikina, joka on kaulittu suorakaiteen muotoon. Riisit ja jauheliha sekoitetaan yhteen ja seos lisätään taikinan päälle. Seosta levitetään vain puoliväliin taikinaa, koska tarkoituksena on kääntää toinen puoli taikinasta kanneksi. Reunat taitetaan hippasen piirakan alle ja ne käydään läpi haarukalla tasaisesti lyttyyn painellen. Haarukalla voi myös tikutella pitkin piirakan päällystä. Lopuksi piirakka voidellaan munalla ja paistetaan uunin 225´:ssa kauniin ruskeaksi.