SAARISTON
MARTTA

MARINOIDUT VOIKUKANNUPUT, POHJOLAN KAPRIKSET

Kerää neljä desiä voikukannuppuja. Huuhtele nuput ja laita kattilaan, jossa litra vettä sekä neljä ruokalusikallista merisuolaa.  Ryöppää, kiehauta nuppuja parin minuutin verran. Kaada vesi pois ja jäähdytä nuput nopeasti kylmällä vedellä tai jääpalakylvyllä.

Seuraavaksi kiehauta kattilassa kolme desiä väkiviinaetikkaa, pari ruokalusikallista hunajaa ja pari teelusikallista suolaa.

Lusikoi jäähtyneet voikukannuput uunissa kuumennettuun lasipurkkiin ja kaada päälle kuuma etikkaliemi. Nakkaa joukkoon myös yksi valkosipulinkynsi omaa makuansa antamaan. 

Sulje purkki kuumennetulla kannella ja laita purkki jäähtymisen jälkeen jääkaappiin. Anna nuppujen marinoitua jääkaapissa vähintään kaksi päivää. 

Tarjoa lisukkeena salaatissa, leivän päällä tai vaikkapa kapriksien sijaan Wieninleikkeen kyljessä. 

 

 

 

Hyviä ovat nämä pohjolan kaprikset!

2 Responses to MARINOIDUT VOIKUKANNUPUT, POHJOLAN KAPRIKSET

Vastaa