SAARISTON
MARTTA

Lohesta on moneksi

Näin teet näppärästi pikkusuolaista pöytään. Puolita eilisen evästelyiltä jääneet keitetyt perunat, pistä päälle Kala-Lapin katajanmarjalla maustettuja graavilohisiivuja. Ropsauta koristeeksi vähän punasipuli- ja tillisilppua. Namskis!

Silmänruokaako vain? Maukkaisiin herkutteluihin Lapin graavia ja kylmäsavua, perunoilla tai ilman. Syötävän hyvää settiä horsman- ja saunakukkineen. Kaunista päivää, kauniita kattauksia! 

Maistuiskos lohibagelit? Helpolla herkullista suolapalaa. Halkaise rinkelit  ja paahda ne. Asettele niiden päälle vuorollaan tuorejuustoa, Kala-Lapin kylmäsavustettua graavikirjolohta ja tuorekurkkua. Laita koristeeksi hieman punasipulia, tilliä tai herneenversoja. Näillä kun herkuttelee, paistaa aurinko päivääsi vieläkin kirkkaammin!

Suomalaisaasialaismakuja iltaan. Kala-Lapin kylmäsavuhaukea ja graavilohta kietaistuna avokadoon. Kyljessä Veljesten suolakurkkuja sesaminsiemenissä pyöräytettynä. Soijadippiä ja hyvää napostelumieltä!

Hyvä salaattilounas ja taas jaksaa touhuta. Salaatinlehtipedille sekoittelin pari kourallista päivän takaisia perunoita, yhden omenan, sipulin varsia, tilliä, 100 g Lapin kylmäsavulohta, purkin smetanaa ja mustapippuria. Koristeeksi laitoin syötäviä maitohorsman kukkasia.

Nappasin välipalaksi kylmäsavulohirieskawrapin. Rieskalle sipaisin hieman Kala-Lapin lohitartaria, päälle laitoin salaatinlehden ja Lapin lohisiivuja. Siitäpä rullasin rieskalätyn tiukasti rullalle ja rullan kääräisin napakasti leivinpaperiin. Terävällä veitsellä pistin wrapin puoliksi ja herkut tarjolle. Tällaiset ovat kivaa evästä kesäretkille ja näitä kannattaa tehdä jääkaappiinkin välipaloiksi. NAM! 

Pyöräytin eilen pöytään ison vuoallisen lohikiusausta! Kala-Lapin kylmäsavu- ja graavilohta, perunaa, sipulia, valkosipulia, porkkanaa, Veljesten suolakurkkua, kermamaitoa, mustapippuria, tilliä ja sesaminsiemeniä. Uunia 200’C kypsäksi ja kauniin ruskeaksi. Hyvillä eväillä  kohti viikonloppua!

No nyt on nätisti maut ja värit kohdallaan! Kala-Lapin Loimua, uunipaahdettua keltajuurta, punajuurta ja porkkanaa, Veljesten suolakurkkuja, kananmunia, rucolaa sekä myllyrouskaukset mustapippuria ja suolaa. Hyvää ruokahalua!

Helposti hyvää! Pohja ruisleivästä. Väliin hieman Kala-Lapin Lumousta kylmäsavulohesta ja kruunuksi huipulle Lapin kylmäsavuhaukea. Sipulin vartta koristukseksi ja siinäpä kylmäsavuhaukitartar makoisammasta päästä! 

Yhteistyössä Kala-Lappi Oy kanssa

Vastaa