SAARISTON
MARTTA

Lappia ja Aasiaa samassa sopassa

Kala-Lapin loimulohi sukelsi tänään Aasian makuihin. Makumatka oli onnistunut, joten naputtelin teille tällaisen loimulohikeiton reseptin.

1 sipuli

Pari valkosipulin kynttä

1 mieto chili

Puolikas paprika

2 porkkanaa

1 litra vettä

2 kasvisliemikuutiota (Reformi)

1 prk tomaattimurskaa

1 prk kookosmaitoa

1 pss thaikasviksia (500 g pakaste)

200 g Kala-Lapin loimulohta

Loraus limen mehua

Suolaa

Korianteria

Lorauta kattilan pohjalle öljyä. Pilko kattilaan sipuli, valkosipulin kynnet, paprika, porkkanat ja chili. Kypsyttele kasviksia ja lisää sitten tomaattimurska, vesi ja kasvisliemikuutiot. Anna keiton porista kannen alla pienellä lämmöllä. Lisää kookosmaito sekä pussillinen thaikasviksia. Hauduttele vielä, mutta pidä huolta etteivät kasvikset pääse pehmenemään liiaksi. Loppuvaiheessa lisää sekaan loimulohta, limen mehua ja suolaa tarvittaessa. Siitäpä herkullista lohikeittoa tarjolle ja ropsaus korianteria vielä annoksen päälle.

Yhteistyö Kala-Lappi Oy .

Vastaa