SAARISTON
MARTTA

Lämpöä ja lempeää oloa!

Yhteistyö Ruskovilla Oy

Viikko sitten löysin itseni Artjärven vanhasta meijeristä, Ruskovillan tehtaanmyymälästä. Ruskovillalla on kyseisessä rakennuksessa toimipiste, jossa toimivat niin tehdas kuin tehtaanmyymäläkin.

Ruskovilla aloitti toimintansa Artjärvellä vuonna 1981. Tuotanto keskittyi alkuun vauvanvaatteisiin, mutta laajeni pian lasten ja aikuistenkin villavaatteisiin.

Tänä päivänä koko perheen käyttöön löytyy jo satoja tuotteita. On alusasuja, lämmittimiä, sukkia, vuodevaatteita…

Ajan saatossa mukaan ovat tulleet merinovillan lisäksi myös muut luonnonkuidut kuten silkki, luomupuuvilla ja silkkivilla. Tänä päivänä kaikki Ruskovillan käyttämät raaka-aineet ovat luomulaatuisia.

Ihanat, lempeän väriset tuotteet sekä tehtaanmyymälän luonnonkuituisen lämpöinen tunnelma rauhoittivat mielensopukat ääriään myöten. Melkein teki mieleni kellahtaa levolle pehmoisten lampaantaljojen syleilyyn.

Myymälän puolelta askel jatkui tehtaan puolelle. Sain mahdollisuuden piipahtaa suomalaisen käsityön aarreaittaan. Hienoa kun heillä otetaan vierailijoita vastaan toimintaan tutustuttamiseksi.

Ompelimossa olivat sen päiväiset ompelut jo tikattu, mutta olipa upeaa aistia tuossa miljöössä oikean käsityötaidon tunnelmaa.

Artjärveltä matka jatkui matkailuautoillen kohti pohjoista Norjaa. Täytyy sanoa, että Ruskovillan merinovilla on mitä parhain lämmike ihoa vasten pitkän matkan istujalle. Olen enemmän kuin tyytyväinen merinovillaiseen poolooni sekä ulkoiluhousuihini sekä sisällä että ulkosalla.

Ensimmäisen Ruskovillan kerrastoni olen ostanut jo -90 -luvulla. On niitä tähän päivään vuosien varrella kolmet tullut pideltyä. Kestäviä asut ovat kuin mitkä ja parasta puhtaanapitoa niille on tuuletus raittiissa ulkoilmassa. Sukat, hartialämmitin ja villapohjalliset ovat myös tulleet tutuiksi ja suloinen hirssiakanatyyny on sekin tuonut aikoinaan levollisia unia.

Vilukissa en varsinaisesti ole, mutta vaatteiden lämpö, hengittävyys ja hyvän olon tunne niitä käyttäessä ovat tärkeitä. Tällä Norjan matkailuautoreissulla oloasuna aamuisin mieleeni olivat silkkivillaiset aluspaita ja leggingssit.

Mikäs siinä oli matkapäiviä vietellessä, kun oli lämmintä yllä ja alla!

Nyt olemme jo palanneet matkalta kotosalle ja Ruskovillojen käyttö senkun jatkuu. Kotimme on 130-vuotias entinen kansakoulu ja vanhassa hirsitalossa jos missä lämmin pukeutuminen on kaiken a ja o. Ilo ja onni on omistaa Ruskovillaa!

Vastaa