SAARISTON
MARTTA

Kylmäsavuhaukipiirakka

Pohja:

200 g voita

3 dl vehnäjauhoja

1 tl suolaa

1 tl leivinjauhetta

2 dl kermaviiliä

Sekoita pehmeään voihin vehnäjauhot, joihin olet sekoittanut suolan ja leivinjauheen. Lisää joukkoon kermaviili. Painele taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa hetken verran 200´C.

Täyte:

1 sipuli

100 g Kala-Lapin kylmäsavuhaukea

1 Veljesten suolakurkku

Tilliä

Mustapippuria

1 prk creme fraichea

2 kananmunaa

2 dl maitoa

Kourallinen emmental-juustoraastetta

Kuori, pilko ja kuullota sipuli öljytilkkasessa. Paloittele suolakurkku ja haukisiivut. Laita täyteainekset piirakan pohjalle. Silppua päälle tilliä, rouskauta myllystä mustapippuria ja nakkase sekaan vielä kourallinen juustoraastetta. Sekoita munat, maito ja creme fraiche keskenään. Kaada seos piirakan päälle. Pistä piirakka uuniin 200´C ja paista noin 45 minuuttia kauniin ruskeaksi.

Kala-Lappi

Veljesten suolakurkut

2 Responses to Kylmäsavuhaukipiirakka

Vastaa