SAARISTON
MARTTA

Kotoisan juhlan aika

Juhlaa tulollaan?

Meilläpä oli ja meni, kun isäntä täytti viime viikolla pyöreitä. Päätimme juhlistaa sankarin päivää kotioloissa ystävien kesken kunnon illallisen merkeissä.

Katoimme saliin pitkän pöydän, johon kaikki parisenkymmentä juhlavierasta hyvin mahtuivat. Juhlaillallinen päätettiin toteuttaa pöytään tarjoillen ja plaseerauksenkin teimme.

Ensialkuun pienesti tuumailimme, joskopa illallinen olisi jollain tavoin meidän valmistama. Luovuimme kuitenkin ajatuksesta ja päätimme rennosti keskittyä itsekkin juhlavaan iltaan. Kutsuimme loistavan paikallisen kokin Anne Lindroosin palaveriin jo hyvissä ajoin ennen juhlapäivää ja suunnittelimme yhdessä päivän juhlakalun toiveiden mukaisen illallismenun. Rovaniemeläismiehellä teemana Lappi tottakai!

Vieraiden saapuessa heille tarjoiltiin kuplajuomaa ja juhla alkoi seurustellen ja kilistellen. Herkullisina alkupaloina tarjoiltiin cocktailpaloja, joiden pohjana oli omaa saaristolaislimppuani. Täytteinä niissä oli graavilohta, savulohimoussea ja silliröraa.

Alkuseurustelun – napostelun, kippistelyn ja hilpeän tunnelman saapumisen myötä oli aika siirtyä illallispöydän ääreen.

Alkuruoaksi meillä oli tarjolla savulohisosekeittoa. Pikanttia makua keittoon antoi piparjuuri ja koristeeksi oli vielä ropsuteltu paahdettua kylmäsavulohtakin.

Pöydässä oli koko ruokailun ajan tarjolla Lapin rieskaa, itsevalmistamiani saaristolaislimppunäkkäriä sekä kuusenkerkkävoita.

Pääruokana tarjoiltiin paikallisen hirven paistista tehtyä hirvikäristystä perunamuusin, puolukkasurvoksen ja suolakurkun kera. Kivan lisän muusiin antoi voissa kuullotettu sipulihakkelus.

Jälkiruoaksi nautimme kermassa haudutettua leipäjuustoa lakkahillolla ja kaneliropsauksella.

Kippis ja onnea syntymäpäiväsankarille, kippis maukkaalle ruoalle ja juhlaväelle!

Mahtava ilta kaikkineen, lahjoista parhain, kun saa ystävät yhteen pitkän juhlapöydän ääreen. Mikäs sen upeampaa kuin hyvän ruoan, juoman ja reippaan rupattelun täyteinen ilta rennossa seurassa ja vieläpä oman kodin lämmössä. Tulipahan taasen hienoja muistelmia muistojen kirjaan.

Elämä on juhla, kiitos!

2 Responses to Kotoisan juhlan aika

Vastaa