SAARISTON
MARTTA

Kinkkumakaroniloota

400 g palvikinkkua

iso porkkana

iso sipuli

muutama kynsi valkosipulia

puoli kiloa täysjyvämakaroneja

suolaa

mustapippuria

timjamia

litra maitoa

2-3 munaa

Kuori ja pilko sekä sipuli että valkosipuli.

Kuori ja raasta porkkana.

Paloittele kinkku pikkukuutioiksi.

Keitä makaroneja vain hetken verran sillä ne pääsevät vielä uunikypsennykseen. Kaada ne keitinvesineen lävikköön.

Kuullota sipulit pannulla pikku öljytilkassa… pyöräytä sekaan kinkkukuutiot sekä porkkanaraaste. Mausta seos mustapippurilla, suolalla ja timjamilla.

Ota uunivuoka, johon sekoitellen yhdistät makaronit sekä kinkkuseoksen.

Lopuksi tarvitset munamaidon eli litran maito ja kananmunat siihen vatkaten.

Paista lootaa uunissa noin tunnin verran 200´C. Kinkkumakaroniloota on valmista kun maito on imeytynyt makaroneihin, lootan pinta on rapsakan rapea ja kauniin ruskea.

Vastaa