SAARISTON
MARTTA

KANTARELLIRISOTTO

img_8511

500 g kantarelleja

150 g voita

1 l vahvaa kanalientä

6 dl risottoriisiä
3 sipulia
3 valkosipulinkynttä
1 dl kuivaa valkoviiniä
1 dl raastettua parmesaania
1 dl kermaa
0,5 tl sahramia
suolaa
mustapippuria
parmesaanilastuja
basilikaa/ rucolaa

Paista kantarellit voissa ja siirrä ne sivuun. Kuullota pilkotut sipulit. Lisää riisi ja murskattu valkosipuli, jatka kuullottamista. Lisää viini ja sahrami. Lisää 2dl kanalientä ja pienennä lämpötilaa. Hauduta kannen alla. Lisää kanalientä aina kun neste on haihtunut. Jatka tätä noin 20 minuuttia kunnes riisi on al dente. Lisää kantarellit, suolaa, pippuria, kerma, juustoraaste ja anna risoton vetäytyä hetken. Lisää tarjoillessa annoksen päälle tuoretta basilikaa tai rucolaa ja parmesaanilastuja.