SAARISTON
MARTTA

Kaalikääryleitä!

     
Täyte:
3 dl täysjyväriisiä
kilo nautasikajauhelihaa
iso sipuli
pari lihaliemikuutiota (Reformi)
pari keräkaalia
siirappia
Keitä riisi vedessä kypsäksi. Paista jauheliha pannulla. Pilko sipuli ja lisää se sekä lihaliemikuutiot jauhelihan sekaan paistamisen loppuvaiheessa. Yhdistä lopuksi kaikki täyteainekset.
Poista kaaleista kannat varovasti, rikkomatta suuremmin lehtiosia. Laita ne kokonaisina kahteen isoon kattilaan ja lisää vesi, jossa hieman suolaa. Kypsennä kaaleja kuumassa vedessä ja irroittele löystyviä lehtiä työpöydälle. Leikkaa niistä veitsellä paksu lehtiruodon kohta. Sitten eikun rullailemaan…
Kaalinlehdelle pari lusikallista täytettä, lehden sivut sisäänpäin ja eikun rullailemaan. Kun käärylerullia kierretty, voitele uunipelti/-vuoka ja ala asettelemaan kääryleitä alassuin kylkikylkeä vasten.
Helpoimpia käärittäviä ovat  päällyslehdet ja jos kaalia jää, älä huoli, siitäpä saa taas aikaan uutta kaaliruokaa.
Uunipellin ollessa lopuksi täytenään kaalikääryleitä liruttele niiden päälle reippaasti siirappia ja levittele sudilla. Siitäpä pelti uunin lämpöön 175´C. Kypsyttelyä ensin tunnin verran ja sitten kääryleiden kääntely ympäri. Jos ne meinaavat kuivahtaa lusikoi niiden päälle kaalin keitinvettä ja ympärikäänneltyjen päälle taas uusi siirapilla valelu, jonka jälkeen paistaminen jatkuu. Valele vielä lopuksi tarvittaessa keitinliemellä, siirapilla.
Paistelua 2- 2,5 tuntia, kunnes näyttävät kauniin kypsänruskeilta.

4 Responses to Kaalikääryleitä!

Vastaa