SAARISTON
MARTTA

Jogurttijäädyke

Kaupallinen yhteistyö Kolatun Juustola Oy

Kolatun Juustolan Ahon jogurteissa on makuja monenmoisia, jokaiselle jotakin ja taatusti mieluisia. Kuningatar-, lakka-, vanilja-, puolukka-, raparperi-, mansikka-, maustamaton- ja vadelmajogurtti.

Tämän jäädykkeen tekoon valitsin tällä kertaa Ahon jogurteista vadelman. Jogurtille tarvitset kaveriksi rahkaa ja sekoittamista varten kulhon sekä sähkövatkaimen.

500 g Ahon jogurttia (Kolatun Juustola)

500 g rahkaa

Vatkaa jogurtti ja rahka sekaisin. Ota pikkukulhoja. Jos haluat voit ropsautella kulhojen pohjalle hasselpähkinärouhetta ja niiden päälle lusikoit sitten jogurttirahkaseoksen. Voit halutessasi jäädyttää myös koko seoksen isommassa kulhossa.

Kelmutetut pikkukulhot tai iso kulho laitetaan pakastimeen ja pidetään siellä yön yli. Herkkuhetkeä varten jogurttijäädykkeet otetaan reipas tunti aiemmin pakasteesta. Kun jäädyke on hyvin lusikoitavaa koristele ne esim. marjoin, pähkinöin, sitruunamelissan lehdin…

Tämä raikas herkku sopii hyvin pääsiäisen tarjoiluihin, kevääseen, kesään. Makuvalintasi Ahon jogurteista on sinun ja voipa ennen jäädyttämistä seokseen murustella oman mielen mukaan vaikka karkin tai keksinmurusia, granolaa, hedelmien paloja…

Linjakas Jane Fondakin oli jo 60-luvulla vannoutunut jogurttijäätelön, frozen yogurtin ystävä. En yhtään ihmettele sillä onhan tämä kevyempää herkuteltavaa kaikenmaailman kermajäätelöiden rinnalla. Minustakin tuli jogurttijäädykkeen fani nyt kertarytinällä… ja nyt puhun siis Kolatun Juustolan Ahon Jogurteista tehdystä jogurttijäädykkeestä!

Vastaa