
Pihvejä padassa tällä kertaa ja perinteisistä resepteistä poiketen ilman naudanlihaa ja olutta. Edullisemmin hyvään lopputulokseen pääsee porsaan kasslerilla ja vahvalla lihaliemellä. Parin tunnin haudutuksin syntyy mitä maukkainta pötyä pöytään. Tällä setillä kestitsee neljä suuta mennen tullen ja tätä tehdään taatusti toistekkin.
500 g porsaan kassleria
2 kg perunaa
3 sipulia
Muutama valkosipulinkynsi
1,5 l lihalientä (vettä ja 3 lihaliemikuutiota)
Kokonaisia mustapippureita
3 laakerinlehteä
Rosmariinia
Suolaa
Suolakurkkua
Viipaloi kasslerpaistista ohuen ohuita pihvejä ja käytä lihat pannun lämmöllä. Ota pata, johon kasaat vuorotellen perunaviipaleita, sipulirenkaita ja pihvejä. Nakkaa sekaan valkosipulia, laakerinlehdet, kokonaisia mustapippureita, hieman suolaa ja rosmariinia. Päällimmäiseksi pataan tulee perunakerros ja lopuksi päälle lirutellaan kiehautettu lihaliemi. Pataa pidetään uunissa ensin 200 asteessa tunnin verran, jonka jälkeen lämmön voi laskea 175 asteeseen. Kypsennä ruokaa parisen tuntia. Pöytä on katettu ja merimiespihvien kelpo lisuke on suolakurkku. Syömään!


